Matkustaminen USA:han

US dollari tai Yhdysvaltain dollari on USA:n valuutta. Mutta se on enemmän kuin pelkkä valuutta. Monilla on investointitarkoituksessa tapana vaihtaa säästöt dollareiksi ja pitää ne valuuttatilillä odottamassa kurssin nousua ja sillä tavalla saada tuottoa rahoilleen. Toiseksi se on välttämättömyys kun matkailee Amerikkaan. Amerikkaan matkustaessa on tärkeätä vaihtaa matkakassa dollareiksi kotimaassa ennen lähtöä. USA:ssa ei mielellään oteta vastaan muun maan valuuttaa. Jos joku pankki siihen suostuu, on vaihtokurssi erittäin epäedullinen. Lisäksi monet kaupat ja muut palvelut eivät ota vastaan suurempia seteleitä kuin 20 dollaria, mikä on syytä ottaa huomioon dollareita vaihtaessa. Kaikilla on yhdellä tai toisella tavalla yhteys dollariin.

Muista että matkalaukun lukko täytyy olla TSA-hyväksytty. Tämä tarkoittaa sitä, että tulli pystyy avaamaan laukun halutessaan tarkistaa sisällön.

Viisumi

USA:han vaaditaan viisumi. Tämä siksi, että maa haluaa tietää, ketkä ovat maassa. Se on suojakeino ei toivottuja vieraita esim. rikollisia ja terroristejä vastaan.

Hanki viisumi

Se ei ole vaikea hankkia viisumi. On palveluja jotka auttaa sinua sillä. Tarvitset vaan syöttää henkilötiedot ja seuraa ohjeet. On tärkeätä tietää, ettei saa olla aikaiempaa maahanpääsykieltoa. Lähempiä tietoja saa esim. puhelimitse USA:n konsulaatista, jonne yleisöllä ei ole vapaata pääsyä henkilökohtaiselle käynnille ilman kutsua.

Vaihda dollareita

Nykyisin suomalaiset eivät tarvitse viisumia turistimatkaa varten, mikä ei ylitä 90 päivää. Silloin riittää matkustuslupa, jonka saa helposti internetitä täyttämällä kyselykaavakkeen USA:n lähtystön kotisivulla. Jos aiot viipyä maassa pitempään kuin 90 päivää, opiskella tai työskennellä, tarvitset siihen tarkoitetun viisumin.

Paras on vaihtaa dollareita kun olet kotona. Netissä on monia työkaluja jolla voit laskee kuinka paljon dollareita saat euroista. Mutta muista että vaihtokurssit aina vaihtelee pävittäin. Vaihda dollareita mennellä pankkiin tai vaihtokonttoriin.